Казват, че мъжете изневеряват по -често от жените, но наистина

...
 
 
Казват, че мъжете изневеряват по -често от жените, но наистина
Коментари Харесай

Попитай експерта: „Искам да повярвам, че съпругът ми не изневерява, но постоянно търся доказателства за обратното.“

 

 

Казват, че мъжете изневеряват по -често от дамите, само че в действителност ли е по този начин? Какво ни тласка да търсим любовта в профил и допустимо ли е да се предотврати изневярата на сътрудник? Трябва ли да считаме лекия флирт или еротични мечти за нещо друго за машинация? Защо някои избират ролята на любовници и за какво погрешните съпрузи в никакъв случай не напущат съпругите си? Много връзки се разпадат заради невярност, само че има и доста, които вземат решение да търпят изневярата на колегата си с години, не смеейки да изоставен и не намират сили да поправят всичко. На някои от най-често срещаните проблеми дава отговор психологът и специалист по връзките Елизабет Королеева.

 

„ Съпругът ми и аз сме дружно от 20 години, само че сключихме публично брак си единствено преди 4 години. Наскоро, няколко пъти, забелязах, че брачният партньор ми си написа с дами в месинджър. От това в действителност ме боли, даже не знам за какво, тъй като през всичките тези години той не ми е давал причина да се колебая в неговата преданост.

Съпругът ми не е прекомерно завързан отвън интимните връзки и не е обожател на откровените диалози, само че знаейки, че нуждая се от него, той се научи да ми изпраща къси  съобщения денем, питайки ме по какъв начин съм. Ние станахме доста по -привързани в всекидневието си. Но тези негови кореспонденции ме преследват.

Неприятно ми е, че се трансформирам в детектив: наблюдавам го в обществените мрежи, поглеждам в телефона му понякога.

Като цяло съм объркана. Искам да допускам, че не ми изневерява, само че в това време маниакално диря доказателства, че той го прави или се кани да го направи. Интимните ни връзки са такива, каквито са били виинаги – изпълнени със пристрастеност, тъй че те не са се трансформирали “

Елеонора, 46 години

 

Отговаря специалистът

Елеонора, а какво ще стане, в случай че намериш доказателствата, които казваш, че търсиш толкоз обсесивно? В последна сметка ти ги търсиш с някаква цел, по някаква причина. Нека помислим какво те подтиква да предприемеш тези дейности.

Какво толкоз те тормози и те кара да гледаш още веднъж и още веднъж в обществените мрежи и телефона на брачна половинка си? Какво в действителност те тормози в актуалната ви връзка или в личния ти живот? Често гледаме резултата, пробвайки се да работим с това, което е на повърхността, макар че аргументите са доста по -дълбоки. Често те се оказват доста непредвидени за нас самите.

 

Какви процеси се случват с вас в този момент? Защо мислите за възможна невярност на мъжа ви лишават толкоз време, трансформирайки се в концепция фикс? Какво остава в сянката на този проблем? Когато се фокусираме толкоз мощно върху едно нещо, по -често не желаеме да забележим, видим или признаем нещо друго.

Опитвали ли сте се намерено да обсъдите със брачна половинка си, че се притеснявате от взаимоотношението му с други дами? Разберете кои са те, в какъв формат се реализира тази връзка? Вие пишете,че брачният партньор обръща доста внимание на вашите потребности и се пробва да задоволи даже тези, които не са присъщи за него – тъй като те са значими за вас.

Означава ли това, че сред вас е открита доверчива връзка? Вярвате ли сами на брачна половинка си? Като какъв човек го познавате, по какъв начин го виждате и по какъв начин желаете да го видите? Колко добър е вашият брак, откакто сте дружно дълго време?

Честността е най -бързият метод да разрешите всичките си подозрения. Ако се чувствате уплашени при мисълта, че ще имате открит диалог по тази тематика, това е добра причина да помислите какво тъкмо ви плаши. От какъв отговор и какви реакции се страхувате или, в противен случай, желаете да получите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР